inwoonderland.blogg.se

a cali way of life

Kategori: Santa Barbara

                     
                     
                     
                      
                     
                     
                     
Igår hade jag den bästa dagen på länge! Det började med att vi tjejer som bor tillsammans gick till stranden i Isla Vista, ett område som ligger ungefär 20 minuter med buss från oss. Det är i Isla Vista som alla collegeparties är på kvällarna och där flest studenter bor, både från SBCC och UCSB, vilket man märker direkt när man kommer dit. Det är nästan uteslutande unga människor på gatorna och atmosfären är väldigt avslappnad och härlig. Vi ville gärna se Isla Vista i dagsljus innan vi åkte dit för att festa, mestadels för att vi har hört läskiga historier om folk som har varit fulla och ramlat ner för klipporna som tydligen ska vara ganska svåra att se när det är mörkt. Klipporna var, även i dagsljus, svåra att överblicka förrän man stod precis vid kanten. 
 
När förmiddag blev eftermiddag åkte vi tillbaka till Santa Barbara och började förbereda för våran mexikanska afton. Det blev fajitas, mojitos och mycket skratt. Känner mig så lyckligt lottad som har hamnat i samma hus som dessa tjejer. De är underbara! 
 
Vid 10 tiden tog vi för andra gången bussen till Isla Vista, supertaggade inför våran första amerikanska collegefest. Och det var verkligen som man hade tänkt sig. Det var fullt med människor på gatorna och nästan alla hus hade fester. Det var så kul och så olikt från Sverige. Dock måste man ha i åtanke att polisen i USA är snäppet hårdare än polisen hemma, så man måste akta sig för vad man gör. Med tanke på att vi är underåriga här (USA har som bekant 21 års gräns på alkohol) får vi varken dricka eller hålla i någon alkoholhaltig dryck. Det kan vara väldigt svårt att undvika i såna sammanhang dock. Turlig nog undvek vi både branta klippor och hårda poliser och tog oss hem tryggt med en taxi! 
 
På återseende min vänner!

KOMMENTARER:

  • lovisa säger:
    2014-01-26 | 01:21:03

    Så fina bilder! Älskar mittenbilden på dig min pärla

Kommentera inlägget här: